Hoofdpijn Massage

Hoofdpijn....We kennen het allemaal. Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn gehad en soms zo erg dat het je dag behoorlijk kan beïnvloeden.

 

Hoofdpijn is eigenlijk een groot begrip, want het komt in veel varianten voor. De meest bekenden termen die we kennen zijn migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn. Ook is het bewezen dat vrouwen 2x meer hoofdpijn hebben dan mannen.

Tot de dag van vandaag kunnen we niet precies zeggen waar hoofdpijn vandaan komt en hoe het zich ontwikkelt. Vooral mensen met chronische hoofdpijn (meer dan 15x per maand) hebben hier erg veel last van.

Het is wel opgevallen dat bepaalde patronen of voedingstoffen een trigger geven voor hoofdpijn. Deze triggers kunnen onder andere zijn;

- Spanning/stress/drukte

- Slaaptekort

- Te weinig vocht binnen krijgen

- Een te lage of een te hoge bloeddruk hebben

- Kunstmatige straling ( tv, telefoon, computer)

- Aspartaam

- Cafeïne 

 

Uit meerdere onderzoeken blijkt massagetherapie een gunstig effect te hebben op het lichaam. Vooral mensen die last hebben van migraine en spanningshoofdpijn heeft frequente massagetherapieën in combinatie met oefeningen en/of andere therapieën een gunstig effect op de intensiteit en de duur van hoofdpijn. 

 

Prijzen